Russen

Stopp alkonekten – russen fortjener en trygg russefeiring

DEBATT: Politidirektoratet har igjen sendt ut nye retningslinjer knyttet til alkoholbruk på offentlig sted, herunder også russetreffene.

Helt slutt på medbrakt alkohol i Kongeparken

På vårens Landstreff fikk russen drikke medbrakt alkohol. Slik blir det ikke neste år.
Les mer om Kongeparken og Landstreff.
Russen får ikke nyte medbrakt
Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Politidirektoratet har sendt ut nye retningslinjer, som skal sikre at reglene for alkoholbruk på offentlig sted blir håndheva likt i alle politidistrikt.

Russen får ikke nyte medbrakt alkohol på russetreff

Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Hensikten er å hindre overstadig beruselse og uønskede hendelser.
Russen får ikke nyte medbrakt alkohol på russetreff
Helsedirektoratet presiserer at russen ikke kan nyte medbrakt alkohol på russetreff. Hensikten er å hindre overstadig beruselse og uønskede hendelser.
Russen får totalforbud mot medbrakt alkohol på alle organiserte treff
Både parkeringsplasser og campingområder på russetreff trenger skjenkebevilling, sier Politidirektoratet. Det betyr totalforbud mot medbrakte varer.
Les mer om Politidirektoratet.
Øl-beslag tidoblet på 16 år: – Russen drakk polsk øl i «bøtter og spann
Ølsmuglingen til Norge har eksplodert de siste årene. Et russetreff trekkes frem som en av årsakene.
Les mer om Norge.
Oppfordrer russ til å vaksinere seg
Russen oppfordres til å vaksinere seg mot hjernehinnebetennelse av kommuneoverlegene på Romerike. Ved siste tilfelle av sykdommen i mai i år måtte 482 personer, ifølge Romerikes Blad, bli behandlet med antibiotika for å eliminere smittefare.
Les mer om Romerike.
Russehærverk i natt
Søppel, knuste flasker og veltede møbler lå utover skolegårdene på Stabækk og Nesbru videregående skoler i dag. Ifølge Budstikka er det 2018-russen som står bak. Rektor ved Nesbru sier de har videoopptak og at de vil kontakte politiet.
Les mer om Nesbru og Stabækk.
Mer vold blant russen
Antallet voldshendelser knyttet til russ i Oslo, Asker og Bærum øker, ifølge politiet. I år måtte politiet rykke ut 290 ganger på grunn av russen i de tre kommunene.
Les mer om Asker, Bærum og Oslo.
Økning i vold knyttet til russen
Antallet voldshendelser knyttet til russ i Oslo, Asker og Bærum øker, ifølge politiet. I år måtte politiet rykke ut 290 ganger på grunn av russen i de tre kommunene.
Les mer om Asker, Bærum og Oslo.
Mye bråk i Oslo i natt
Det har vært mye bråk og slåssing i byen i natt, mer enn ventet gitt at det er arbeidsdag for mange i dag, opplyser politiet. For øyeblikket er det støy fra russen på Ekeberg og slåssing i Møllergata. Politiet har ikke rukket å ta seg av alle støyklagene.
Les mer om Ekeberg, Møllergata og Oslo.
Siste krampetrekning fra russen
Politiet fikk flere klager om høy musikk fra to russebusser som kjørte rundt i Lillehammer sentrum ved midnatt. Politiet rykka ut og formante føreren og passasjerene om å dempe seg.
Les mer om Lillehammer.
Se stort bildegalleri fra russetoget i Stavanger
Hvilke sprell gjorde russen i år? Trykk på det øverste bildet i saken for å se stort bildegalleri fra russetoget i Stavanger.
Les mer om Stavanger.
- Godt forberedt til det store 17. mai-toget, flere fysiske sperringer
Russen har roet seg - og regnet over Oslo har tatt pause.
Les mer om Oslo.
- Godt forberedt til det store 17. mai-toget - som vanlig
Russen har roet seg - og regnet over Oslo har tatt pause.
Les mer om Oslo.
Rykket ut til russefest
I Brønnøysund måtte politiet møte opp i Svarthopen da det kom klager på at flere mindreårige var på russefest. I Mosjøen fikk politiet gjentatte meldinger på støy fra Veveritomta hvor russen hadde fest gjennom natten.
Les mer om Svarthopen og Veveritomta.
Mye russebråk i natt
Politiet i Vestfold fikk flere klager på bråk fra russen i natt. Både i Sandefjord, Tønsberg, Hof og Horten kom det flere meldinger om russ som spilte høy musikk. Da russen forlot Møringa i Horten etter beskjed fra politiet lå det mye søppel igjen. De har fått beskjed om å rydde etter seg, opplyser politiet. I Holmestrand hadde en russ revet opp et skilt, men russen tok selv kontakt med politiet og ville ordne opp.
Noe støy, men stort sett rolig
Ifølge politiet har det stort sett vært en rolig natt til 17. mai i Østfold. Politiet har fått noen klager på støy og høy musikk fra russen, men det har ellers vært få tilfeller av ordensforstyrrelser.
Les mer om Østfold.
Slik feirer norske kjendiser 17. mai: - Det kan bli et selfiekjør
Bunadstriks, selfie-dilemma, festing med russen og cottage cheese. Dette er stikkordene for kjendisenes feiring.
Endelig fikk Hilde Alise russebesøk igjen
I fjor løp Hilde Alise gråtende hjem fra skolen fordi russen ikke kom på besøk. «Det skal aldri skje igjen, tenkte moren Signe. I går kveld tok hun affære.
Les mer om Hilde Alise og Signe.
- Narkotikaselgere «ruller med russen, og retter salget kynisk mot dem
Politiet har beslaglagt stoffer som cannabis, MDMA, kokain og ecstasy.
Aksjon mot narkosalg til russen
Politiet i Bergen har gjennomført en rekke målrettede aksjoner mot personer de mener selger narkotika og smuglersprit til russ og mindreårige. Totalt er 17 personer pågrepet.
Les mer om Bergen.
Mann i 20-årene skal ha solgt narkotika og «rullet med russen
Politiet har siktet en mann for salg av narkotika til russ og mindreårige. Han skal selv ha rullet med russen.