Russiske

Putin roser Russland, Tyrkia og Iran for Syria-innsats

På et minitoppmøte i russiske Sotsji gir president Vladimir Putin seg selv, Tyrkia og Iran æren for å ha forhindret en kollaps i Syria.

Russiske utøvere mister medaljer etter nye suspensjoner av IOC

Fire skeleton-utøvere er funnet skyldig i å ha brutt antidopingreglementet av IOC.
Les mer om IOC.
Fire nye utøvere OL-utestengt
IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.
Vil produsere el-snøskutere
– Vi er klare til å produsere elektriske snøskutere når markedet er klart, sier Risto Perttula til The Independent Barents Observer. Han er direktør for forskning og utvikling i BRP i Rovaniemi. Selskapet produserer snøskutere både til det russiske og skandinaviske markedet. Til nettstedet innrømmer Perttula at forholdene byr på utfordringer. – Temperaturer er en ting, rekkevidde en annen. Du må være sikker på at føreren også kommer tilbake.

FIS-lege kritisk til McLaren-rapporten: – Antidopingarbeidet er på vei i feil retning

Rasmus Damsgaard reagerer på at Aleksandr Legkov og flere russiske skiløpere er blitt utestengt uten tilstrekkelige bevis.
Tennnis-stjerna etterforskes for boligsvindel
Indisk politi undersøker om den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova (30) kan ha vært delaktig i svindel i forbindelse med et boligprosjekt i India.
Les mer om India og Maria Sjarapova.
Google vil flytte russiske medier nedover i søkeresultatet
Søkegiganten Google opplyser at de russiske mediene RT og Sputnik vil bli flyttet nedover i de rangerte resultatene folk får opp når de gjør Google-søk.
Les mer om Google-søk og Sputnik.
Sjarapova etterforskes for boligsvindel
Indisk politi undersøker om den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova (30) kan ha vært delaktig i svindel i forbindelse med et boligprosjekt i India.
Les mer om India og Maria Sjarapova.
Sjarapova etterforskes for svindel
Indisk politi undersøker om den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova (30) kan ha vært delaktig i svindel i forbindelse med et boligprosjekt i India. Sjarapova er i søkelyset fordi hun var med på å sette i gang boligprosjektet.
Les mer om India og Maria Sjarapova.
Tennnis-stjerna tterforskes for boligsvindel
Indisk politi undersøker om den russiske tennisstjernen Maria Sjarapova (30) kan ha vært delaktig i svindel i forbindelse med et boligprosjekt i India.
Les mer om India og Maria Sjarapova.
Den russiske revolusjonen framstilt i striper og bobler
Wandrups utvalgte: Lynkurs i begivenheten alle snakker om.
Statens strålevern: Helt klart at det har vært et atomuhell
Det radioaktive utslippet i Russland i slutten av september må skyldes et uhell eller en atomulykke, mener Statens strålevern. Det avviser russiske myndigheter.
Les mer om Russland.
Den russiske evolusjonen framstilt i striper og bobler
Wandrups utvalgte: Lynkurs i begivenheten alle snakker om.
Putin møtte Assad
Putin og Assad møttes mandag, og den russiske presidenten gratulerte Assad med Syrias seier over IS. Assad på sin side takket Russland for all militær og politisk støtte.
Les mer om Assad og Russland.
Utestengt russisk skiløper om verdensmester Harvey: – Kan få en på trynet
Den IOC-utestengte russiske langrennsstjernen Aleksej Petukhov antyder at den kanadiske VM-vinneren Alex Harvey fortjener «en på trynet.
Hva kommer etter Putin?
Det russiske presidentvalget i mars neste år er spennende, selv om resultatet allerede er klart. Valget er Putins siste. Og hva kommer etter ham?
Les mer om Putin.
Putin-venn på besøk ved Trumps ferieparadis
Den russiske oljemilliardæren Roman Abramovitsj har lagt til kai ved Palm Beach i Florida, like ved der den amerikanske presidenten Donald Trump har sitt ferieparadis.
Svensk kommentator etterlyser norsk reaksjon på russisk dominans
BEITOSTØLEN (VG) Expressen-kommentator Tomas Pettersson savner større engasjement blant norske utøvere og ledere, etter at OL-utestengte russiske utøvere har herjet i den svenske langrennsåpningen.
Les mer om OL-utestengte.
Russisk oligark på Trump-besøk
Den russiske oligarken Roman Abramovitsj har ankommet Palm Beach. President Donald Trump er også på vei.
Desse damene er blant dei råaste i verda - tok sølv og bronse i VM
Dei russiske veteranane i kettlebell var over seg av begeistring for prestasjonen til råskinnet Beate Støfring under VM i kettlebell. Med 63 repetisjonar var ho berre ein repetisjon frå å ta VM-gull.
Les mer om Beate Støfring og VM-gull.
Slik satte «Den tsjekkiske legion hele Den russiske revolusjon i fare
Da revolusjonen brøt ut i 1917 ble 50 000 tsjekkiske og slovakiske soldater strandet i Russland. Eneste vei hjem var 900 mil gjennom et Sibir herjet av borgerkrig.
Les mer om Den, Russland og Sibir.
Kalla vant svensk åpning
Charlotte Kalla tok en oppskriftsmessig seier på 5 km fristil i den svenske langrennsåpningen i Gällivare. Hun vant 8,8 sekunder foran Hanna Falk og 10,3 foran russiske Julia Belorukova. – Det er godt å være i gang med konkurranse nå. Det er uvant, litt ringrustent, sier Kalla til NRK.
Jeg savner fakkeltog mot kommunisme
Det undrer meg er at ingen arrangerte fakkeltoget «Aldri mer kommunisme på 100-årsdagen for den russiske oktoberrevolusjonen 7. november.
Les mer om Aldri.
Den russiske langrennssjefen benekter at nasjonens løpere har dopet seg
Jelena Välbe benekter at noen av utøverne på landslaget har dopet deg. I helgen går de OL-utestengte løperne sesongåpning i Sverige.
Les mer om OL-utestengte og Sverige.
Russisk langrennssjef benekter doping: - Stopp, stopp, stopp
Da russernes landslagssjef i langrenn, Jelena Välbe, ble presset angående russiske blodverdier fra 2006, fikk hun nok.
Les mer om Jelena Välbe.