Senja

VG: Høyre åpner for vern av Lofoten

VG skriver i dag at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.

Høyre åpner for vern av Lofoten i fire nye år

Sentrale kilder i Høyre bekrefter at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
Ikke plass til mer havbruk i fjordene – nå må merdene ut i havet, også på Senja
Når havbruket skal vokse, og fjordene allerede er i bruk – da må laksemerdene ut i havet utafor Senja og kjempe om plassen med fiskerne, og Forsvaret.
Les mer om Forsvaret og Senja.
Nye kystvaktskip i rute
Bygging av nye kystvaktskip er i rute. Tre skip skal erstatte dagens skip Nordkapp, Senja og Andenes. De nye skipene skal bygges i Norge, og det første nye kystvaktskipet kommer i drift i 2022.
Les mer om Nordkapp, Norge og Senja.

Russerne advarer mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja

Russiske fiskere i nord er bekymret for en mulig oljeutvinning i det sårbare området, skriver High North News.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Venstre møter Erna og Siv med tre hovedkrav
Men partiet vil ikke gå inn i regjeringsforhandlingene med noen ultimatum - trolig ikke engang om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om Erna, Lofoten, Senja, Siv og Vesterålen.
Ultimatum fra sentrum kan verne Lofoten
Å sikre vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er KrF og Venstres viktigste prioritering i forhandlinger med regjeringen. Men hvordan det skal skje, er uklart.
Les mer om KrF, Lofoten, Senja og Vesterålen.
Støre vil ikke fremme Lofoten-forslag
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det er opp til regjeringen å legge fram forslag om konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
– Mer usikkert om LoVeSE etter valget
– Dette gjør det mer rotete og utrygt enn jeg hadde trodd før på forhånd, sier hun som leder kampen mot oljeaktivitet i Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om LoVeSE, Lofoten, Mer, Senja og Vesterålen.
Fembarnsfar møter i retten tiltalt for IS terror i Syria
Den 38 år gamle norsk-syreren tok for tre år siden med seg kone og fem barn fra Senja til Syria. I dag møter han i retten for å ha planlagt og deltatt i terror med IS.
Les mer om Senja og Syria.
Vil at flere skal gå i nasjonalparkene – som Ånderdalen på Senja
Miljømyndighetene vil ha flere folk ut i nasjonalparkene. På Senja kan det bli bygd parkering til flere biler og ei bedre sti ved Ånderdalen.
Les mer om Senja og Ånderdalen.
Ny meningsmåling er strålende nyheter for miljøvernerne
I både Troms og Finnmark er det fortsatt et klart flertall mot olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Terje Søviknes: - Tror Borten Moe gremmer seg
Oljeminister Terje Søviknes (FrP) tror forgjengeren Ola Borten Moe (Sp) «innerst inne gremmer seg når han toner ned viktigheten av Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeindustrien.
Ola Borten Moe sier nei til Lofoten, men ja til oljå
Tidligere oljeminister, oljetopp og nestleder i Senterpartiet Ola Borten Moe er klar i sin tale: - Lofoten, Vesterålen og Senja kommer heller ikke til å bli åpnet for oljeboring i neste stortingsperiode, uansett hvem som sitter i regjering.
Kråkeklubb-Christer hylles av motstanderne: – Han scorer hat trick. Men det er ikke målene han huskes for, heldigvis
Tilbake i moderklubben FK Senja har Christer Johnsgård (30) scoret utrolige 12 mål på fem kamper.
Statoil møter en vegg av følelser i Nord-Norge
Statoil ønsker en konsekvensutredning for havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Kun en tredel tror oljevirksomhet vil gi store lokale ringvirkninger
En mindre andel av befolkningen i Nordland har tro på at oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil gi store ringvirkninger lokalt, ifølge ny meningsmåling. I kveld møtes politikerne til direktesendt debatt på NRK1.
Satser 300 millioner på turisme: – Men vi må tenke mer enn senger
En eventyrlig turistsommer går mot slutten på Senja. Nå satser lokale aktører store penger på turistene, men turistøkningen kan fort bli en utfordring dersom aktørene ikke tilpasser seg de nye reiselivstrendene.
Les mer om Senja.
Venstre-topp om Nordlandspolitikere på tinget: – De viser manglende forståelse
1.-kandidat for Nordland Venstre, Ida G. Johnsen mener det er noe galt når 8 av 9 stortingsrepresentanter for Nordland vil gå videre med konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja, mens folket sier nei: – Et misforhold.
Torsken vokser på laks
Lakseoppdrett for en milliard har snudd nedturen i den hardt prøvede kommunen Torsken på Senja. – Vi bygger samfunn, sier oppdretter.
Les mer om Senja og Torsken.
Havforskningsinstituttet: – Fraråder oljeaktivitet i «LoVeSe
Oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja er igjen et hett tema valgkampen. Havforskningsinstituttet melder at eventuelle oljeutslipp kan få alvorlige konsekvenser for økosystemet.
Les mer om LoVeSe, Lofoten, Senja og Vesterålen.
Jensen lokker med 15.000 oljejobber: – Valgkamputspill
Finansminister Siv Jensen og Frp lokker med inntil 15.000 oljejobber i Rogaland dersom det blir full oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. – Et valgkamputspill, mener MDG.
Jensen lokker med 15.000 oljejobber
Finansminister Siv Jensen og Frp lokker med inntil 15.000 oljejobber i Rogaland dersom det blir full oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja.
Valgkampåpning: Frp-Jensen lokker med 15 000 oljejobber
Siv Jensen og Frp lokker med inntil 15 000 oljejobber i distriktet dersom det blir full oljeåpning i Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om Frp, Lofoten, Senja og Vesterålen.
Dette er Erna og Jonas enige om i oljestriden om Lofoten
Statsministeren og utfordreren er skjønt enige om at oljestriden om Lofoten, Vesterålen og Senja avgjøres i forhandlinger etter stortingsvalget.
Les mer om Erna, Lofoten, Senja og Vesterålen.