Senja

Tamer Haji Alnaief (38) dømt til 7,5 års fengsel for terror

Fembarnsfaren fra Senja er dømt til 7,5 års fengsel i Oslo tingrett for terrorforbund og deltakelse i terrororganisasjonen IS.
Les mer om Oslo og Senja.

Fembarnsfar dømt for terror

En 38 år gammel mann fra Senja er dømt til 7,5 års fengsel i Oslo tingrett for terrorforbund og deltakelse i terrororganisasjonen IS, ifølge VG.
Les mer om Oslo og Senja.
Fembarnsfar (38) dømt til 7,5 års fengsel for terror
En fembarnsfar fra Senja er dømt til 7,5 års fengsel i Oslo tingrett for terrorforbund og deltakelse i terrororganisasjonen IS.
Les mer om Oslo og Senja.
Venstre krever oljevern i nord for å gå i regjering
Venstre krever fortsatt vern av Lofoten, Vesterålen og Senja dersom partiet skal gå inn i regjeringen, fastslår partileder Trine Skei Grande.

Fløya berget plassen i 3.-divisjon

Fløya vant den viktige kampen mot Senja.
Les mer om Senja.
Ultimatum om Lofoten
Å gjøre Norge mindre oljeavhengig og verne Lofoten, Vesterålen og Senja, er et av kravene dersom Venstre skal gå i regjering. Det sa partileder Trine Schei Grande i sin tale til partiets landskonferanse lørdag, ifølge NTB.
Skjerper tonen i oljedebatten
Flertallet på Fagforbundets landsmøte gikk for en skarpere uttalelse som slår fast at Lofoten, Vesterålen og Senja skal vernes varig, skriver Fagbladet.no.
Mann (60) fikk stor stein over seg
Jeger på Senja har fått en stor stein over seg mens han var på jakt. Skadeomfanget er ukjent og ambulansehelikopteret er på vei, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Senja og Twitter.
Mann fått stor stein over seg
Jeger på Senja har fått en stor stein over seg mens han var på jakt. Skadeomfanget er ukjent og ambulansehelikopteret er på vei, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Senja og Twitter.
Fembarnsfar tiltalt for bortføring av familien fra Norge til Syria
Statsadvokaten i Troms og Finnmark har på nytt tiltalt mannen som tok familien med fra Senja til Syria for frihetsberøvelse. Den sammen mannen var nylig tiltalt for å ha deltatt i terror med IS under den sammen turen.
Les mer om Finnmark, Norge, Senja og Syria.
Ektemann tiltalt for bortføring av kone og fem barn fra Norge til Syria
Statsadvokaten i Troms og Finnmark har på nytt tiltalt mannen som tok familien med fra Senja til Syria for frihetsberøvelse. Den sammen mannen var nylig tiltalt for å ha deltatt i terror med IS under den sammen turen.
Les mer om Finnmark, Norge, Senja og Syria.
VG: Høyre åpner for vern av Lofoten
VG skriver i dag at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
Høyre åpner for vern av Lofoten i fire nye år
Sentrale kilder i Høyre bekrefter at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
Ikke plass til mer havbruk i fjordene – nå må merdene ut i havet, også på Senja
Når havbruket skal vokse, og fjordene allerede er i bruk – da må laksemerdene ut i havet utafor Senja og kjempe om plassen med fiskerne, og Forsvaret.
Les mer om Forsvaret og Senja.
Nye kystvaktskip i rute
Bygging av nye kystvaktskip er i rute. Tre skip skal erstatte dagens skip Nordkapp, Senja og Andenes. De nye skipene skal bygges i Norge, og det første nye kystvaktskipet kommer i drift i 2022.
Les mer om Nordkapp, Norge og Senja.
Russerne advarer mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja
Russiske fiskere i nord er bekymret for en mulig oljeutvinning i det sårbare området, skriver High North News.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Venstre møter Erna og Siv med tre hovedkrav
Men partiet vil ikke gå inn i regjeringsforhandlingene med noen ultimatum - trolig ikke engang om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om Erna, Lofoten, Senja, Siv og Vesterålen.
Ultimatum fra sentrum kan verne Lofoten
Å sikre vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er KrF og Venstres viktigste prioritering i forhandlinger med regjeringen. Men hvordan det skal skje, er uklart.
Les mer om KrF, Lofoten, Senja og Vesterålen.
Støre vil ikke fremme Lofoten-forslag
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det er opp til regjeringen å legge fram forslag om konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
– Mer usikkert om LoVeSE etter valget
– Dette gjør det mer rotete og utrygt enn jeg hadde trodd før på forhånd, sier hun som leder kampen mot oljeaktivitet i Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om LoVeSE, Lofoten, Mer, Senja og Vesterålen.
Fembarnsfar møter i retten tiltalt for IS terror i Syria
Den 38 år gamle norsk-syreren tok for tre år siden med seg kone og fem barn fra Senja til Syria. I dag møter han i retten for å ha planlagt og deltatt i terror med IS.
Les mer om Senja og Syria.
Vil at flere skal gå i nasjonalparkene – som Ånderdalen på Senja
Miljømyndighetene vil ha flere folk ut i nasjonalparkene. På Senja kan det bli bygd parkering til flere biler og ei bedre sti ved Ånderdalen.
Les mer om Senja og Ånderdalen.
Ny meningsmåling er strålende nyheter for miljøvernerne
I både Troms og Finnmark er det fortsatt et klart flertall mot olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Terje Søviknes: - Tror Borten Moe gremmer seg
Oljeminister Terje Søviknes (FrP) tror forgjengeren Ola Borten Moe (Sp) «innerst inne gremmer seg når han toner ned viktigheten av Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeindustrien.
Ola Borten Moe sier nei til Lofoten, men ja til oljå
Tidligere oljeminister, oljetopp og nestleder i Senterpartiet Ola Borten Moe er klar i sin tale: - Lofoten, Vesterålen og Senja kommer heller ikke til å bli åpnet for oljeboring i neste stortingsperiode, uansett hvem som sitter i regjering.