Skole

Dronningen tok guiden i skole

NOME (NRK): Det ble en lærerik dag for guiden, som skulle vise dronning Sonja rundt i 800 år gamle Romnes kirke. Dronningen har ganske god peiling på middelalderkirker.
Les mer om Sonja.

Svart og hvitt satt i system

Hesten er en favoritt ved Jakobsli skole. - For den kan hoppe på måter ingen andre kan!
Les mer om Jakobsli.
Næringslivstopp ville ikke være med på dugnad: – Ikke nødvendig her hvor 7 av 10 stemte borgerlig
«Jeg forstår at dugnadsarbeid er en nødvendighet når du bor på Søndre Nordstrand og i Groruddalen. Denne e-posten fra en næringslivstopp-far til foreldre på en skole på Oslo beste vestkant har ført til krasse reaksjoner.
Ingen barn funnet i live i sammenrast skole i Mexico
Mexicos marine sier det ikke er noen barn igjen i live i en kollapset skole etter at redningsarbeidere slet i dagevis for å redde en jente de mente lå begravet.
Les mer om Mexico.

Nils Erik løftet lik ut av jordskjelv-ruinene på skole i Mexico. – Etasjer var bretta sammen som en sandwich

Familien fra Stjørdal har opplevd jordskjelv tidligere, men ikke som dette.
Les mer om Mexico og Stjørdal.
Ingen barn funnet i live i kollapset skole
Mexicos marine sier det ikke er noen barn igjen i live i en kollapset skole etter at redningsarbeidere slet i dagevis for å redde en jente de mente lå begravet.
Skole: Hvorfor gjør de ikke som Vigrestad?
UNGDOMSSKOLE: Rektorer i Stavanger, Sandnes og Klepp vil ikke kopiere arbeidsmodellen til Vigrestad storskole. De har flere grunner til det.
Les mer om Klepp, Stavanger og Vigrestad.
Alvimhaugen skole kan vinne pris
Alvimhaugen skole i Sarpsborg er en av femten skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen skal gå til en skole som har utmerket seg ved å praktisere likeverd og inkludering. Prisen består av 250 000 kroner, et diplom og et kunstverk laget av Dronning Sonja. Vinneren blir annonsert 10. oktober.
Les mer om Dronning Sonja og Sarpsborg.
Skal være observert flammer fra skole i Namsos
Nødetatene har rykket ut til Namsos ungdomsskole. Det skal være observert flammer i forbindelse med ventilasjonsanlegget.
Røykutvikling fra skole i Namsos
Nødetatene har rykket ut til Namsos ungdomsskole etter melding om røykutvikling.
Melding om røykutvikling fra skole i Namsos
Nødetatene er på vei til Olav Duun videregående skole etter melding om røykutvikling.
Les mer om Olav Duun.
Ingen brann på skole
Røykutviklingen på Ørerønningen skole i Horten skyldtes en teknisk feil på det elektriske. Det var ingen brann på skolen. Elevene ble evakuert som følge av røyken, men politiet og brannvesenet har nå dratt fra stedet.
Les mer om Horten og Ørerønningen.
Elever evakuert
Elevene ved Orerønningen skole i Horten er evakuert. – Årsaken er litt røyk som siver ut i et tavlerom, opplyser politiet.
Les mer om Horten og Orerønningen.
Kan vinne skolepris
Strømme skole i Kristiansand kan bli den første sørlandsskolen som vinner Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering. Premien er på 250.000 kroner. Dette er tolvte gang prisen deles ut, og vinneren blir annonsert 10. oktober.
Les mer om Kristiansand.
Kan få pris
Briskeby videregående skole i Lier er en av 15 norske skoler som er nominert til Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering. Skolen er et tilbud til ungdom med nedsatt hørsel. Prisen er på 250.000 kroner og deles ut for tolvte gang.
Les mer om Lier.
Steinerskolen nominert til pris
Steinerskolen på Hedmarken er en av 15 skoler i landet som er nominert til Dronning Sonjas skolepris. Prisen går til en skole som har utmerka seg ved å praktisere likeverd og inkludering i skolemiljøet. Ingen andre skoler i Innlandet er nominert.
Les mer om Hedmarken og Innlandet.
Jobber mot klokken for å redde jente fra sammenrast skole i Mexico
MEXICO CITY (VG) 21 barn og fire voksne har omkommet etter at skolen Enrique Rebsamen raste sammen tirsdag som følge av Mexicos dødeligste skjelv på 32 år. Redningsarbeidere jobber fortsatt på spreng et døgn etter skjelvet.
Les mer om Enrique Rebsamen og Mexico.
Lærarane klarte å stoppe bråket på skulebussen
STORETVEIT SKOLE, BERGEN (NRK): Uro og herjing gjorde at både elevar og sjåførar kjende seg utrygge på skulebussane. Så bestemte lærarane seg for å gjere noko.
– Redd han skal løslates
Den 16 år gamle jenta som ble knivstukket på St. Hallvard videregående skole i Lier, er livredd knivstikkeren skal løslates.
Les mer om Lier og Redd.
Klasse 7b har valgt sin favoritt
Gode bygninger og steder for barn og unge er tema for årets byggeskikkpris i Stavanger. Da er det bare rett og rimelig at 7b ved Sunde skole får være med i juryen.
Les mer om Stavanger og Sunde.
Ordføreren ber om setebelter i alle skolebusser
Ordfører Rita Ottervik (Ap) ber om at det snarest mulig finnes en løsning som sikrer at skoleskyssen for elever ved Sjetne skole foregår med busser med setebelter.
Les mer om Sjetne.
Politiet: Daglige slåsskamper på skole i Oslo
Politiet mener skolemiljøet i hovedstaden er mer urolig enn tidligere. Ved en skole har det vært daglige slåsskamper. En elev ble tatt med elektrosjokkvåpen.
Les mer om Oslo.
Barn fanget i ruinene etter at skole kollapset
Redningsarbeidere jobber på spreng for å redde folk ut av ruinene.
Alicia (8) og Juan Pablo Rapella (42)
– Vet du hvor Suarez, Cavani og Godin kommer fra? Fra pappa sitt hjemland, Uruguay. Der elsker alle fotball, og det gjør jeg også. Alle jentene i klassen min på Christi Krybbe skole spiller også. Pappa og jeg trener så ofte vi klarer, for at vi skal bli god. «Fotball er det eneste, sier han til meg. Når jeg blir stor nok til å spille for et land, vil jeg spille for Italia, for der er mamma fra.
Rykket ut til brann
Nødetatene rykket ut til Rønvik skole. Noen har satt fyr på en sandkasse, og det brenner på utsiden av skolen.
Les mer om Rønvik.