Staten

Stopp kjøttbyråkratiet

DEBATT: Dyrevernalliansen mener at det i 2017 er prinsipielt feil av staten å bidra til å reklamere for økt kjøttforbruk.

Ber staten velge n tinghustomt

Politikerne i Stavanger vil ikke låse både Bekhuskaien og Nytorget i ti år i påvente av at regjeringen skal bestemme hvor Tinghuset skal ligge.
Tala som kosta orkanofra millionar kan vere feil
Staten nekta Rolf Vingelven og 44 andre erstatning. Denne veka tapte staten så det svei i retten. No slår også Havforskingsinstituttet tvil om tala som sparte staten for millionar, men som sende andre ut i fortviling.
Gi oss flomsikring – ikke et kraftverk
Hvorfor er det ikke en selvfølge at staten sikrer et helt lokalsamfunn mot kommende flommer?

WWF saksøker staten igjen

Verdens naturfond saksøker staten for andre gang på få uker. Miljøorganisasjonen viser til at de fikk stanset jakten på en gruppe ulver tidligere i høst, men at Klima- og miljødepartementet i etterkant har fattet et nytt jaktvedtak på de samme ulvene
Les mer om Klimaog.
Ultimatum fra eksen fikk Kenneth (48) til å bli rusfri
GLÅMDAL TINGRETT, KONGSVINGER (TV 2): Etter å ha vært på avrusning etter 25 års rusmisbruk, ble Kenneth Nerby sendt hjem med en resept på antidepressiva. Nerby saksøker staten for behandlingen han har fått i helsevesenet.
Les mer om Kenneth og Kenneth Nerby.
Slår alarm om helsehjelp til asylsøkere:- Vi oppfordres av staten til å se på en menneskegruppe som mindreverdig
Asylsøkere med avslag mister retten til både fastlege og medisiner på blå resept, men kan bli værende i landet strippet for rettigheter. Nå slår leger full alarm.
Orkanofra vann over staten i retten
Staten nekta familien Kvellestad orkanskadeerstatning fordi «vinden ikkje kan blåse ned moloar. Men no har Fjordane tingrett gitt familien siger.
Les mer om Fjordane og Kvellestad.
Helsedirektoratet ber de norske kommunene skaffe jodtabletter
Staten mener faren for atomulykker har økt. Helsedirektoratet ber kommunene skaffe seg et jodtabletter som kan motvirke kreft etter utslipp av radioaktivitet.
Staten krever ferdig reguleringsplan for Elgeseter gate innen to år(pluss)
Politikerne må vedta en reguleringsplan for Elgeseter gate innen to år, ellers vil staten stanse overføringer på statsbudsjettet til byggeprosjektet langs innfartsveien.
Les mer om Elgeseter.
Helsedirektoratet ber kommunene skaffe jodtabletter
Staten mener faren for atomulykker har økt. Helsedirektoratet ber kommunene skaffe seg et jodtabletter som kan motvirke kreft etter utslipp av radioaktivitet.
Frykter tøffere hverdag med færre fiskerihavner
Havnestyre og yrkesfiskere fortviler over at eierskap og ansvar for fiskerihavnene skal overføres fra staten til regionene fra 2020.
Demokrat Dough Jones med ti prosents ledelse i Alabama
Donald Trump vant staten med 28 prosent. Nå ligger en demokrat best valget.
Les mer om Alabama.
Vil ha togstopp på Kornsjø stasjon
Østfolds stortingsrepresentant fra Sp, Ole Andr Myhrvold, vil fortsatt ha det slik at toget stopper på Kornsjø stasjon ved behov. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har svart Myhrvold at persontrafikken mellom Halden og Göteborg kjøres uten statlig støtte, derfor kan ikke staten pålegge NSB å stoppe på Kornsjø. Det er å fraskrive seg ansvaret, sier Myhrvold til Halden Arbeiderblad.
Slår alarm om tredoblet krav fra Staten: - Ønsker å ta livet av filmene
Filmskaper Leon Bashir er en av mange regissører som jobber hardt for å nå Filminstituttets krav.
Les mer om Staten.
Ber staten betale for Domkirken
Politikerne i Stavanger er samstemte: Staten har et økonomisk ansvar for middelalderbygg som Stavanger domkirke.
Les mer om Domkirken og Stavanger.
Ber om penger til buss
Østfold fylkeskommune ber sammen med Fredrikstad og Sarpsborg kommunerom 300 millioner kroner fra staten for å ned bilbruken. Pengene skal brukes tiltak for å få flere til å gå,sykle og ta bussene.
Les mer om Fredrikstad og Sarpsborg.
Foregangsland per dialogbrev
Neste klimasøksmål: Saksøk staten for at Norge ikke er med i EU.
Les mer om Norge.
Får mobbeombud
Vestfold får mobbeombud høsten 2018. Regjeringa innfører mobbeombud i alle landets fylker for å styrke arbeidet mot mobbing i barnehager og skoler. Fylkeskommunen og staten skal spleise på denne ordningen.
Ny studie: Gynekologer utfører unødvendige undersøkelser
Gynekologer utfører mange unødvendige og frarådende undersøkelser på friske pasienter. Det viser en ny studie ved UiT Norges arktiske universitet. Spesielt privatpraktiserende spesialister med tilskudd fra staten, undersøker kvinnelige pasienter mer enn nødvendig.
– Helleland rir en politisk drage som har vokst seg stor og farlig
Kulturministeren ønsker at staten skal bestemme hva slags bøker som skrives i Norge. Det bør flere enn kunstnerne protestere mot.
Les mer om Helleland og Norge.
Ukjent Rygge-avtale gir de nye eierne en «flying start
I en hittil ukjent avtale med Rygge-eierne firte staten på et krav om 43 millioner kroner - men kan få seks millioner hvis flyplassen gjenåpnes.
Les mer om Rygge-eierne.
Bamseklem og gledestårer for bru i Solund
LEIKANGER (NRK): Fylkestinget gjekk inn for veksle ferje inn i bru i Solund. Viss staten seier ja.
Les mer om Solund.
Høyesterett avgjør strid om rein
Kan staten pålegge en reineier å redusere flokken? Høyesterett skal avgjøre saken.
– Staten må betale for sikkerheten i Ryfast og Rogfast
SIKKERHET: De ti kommunene som eier Rogaland brann og redning vil nå gå sammen om å kreve at staten må ta regningen for sikkerhet og beredskap i Ryfast og Rogfast.
Les mer om Rogaland, Rogfast, Ryfast og Staten.