Statsadvokaten

Henlegger familievoldssak mot politileder

Statsadvokaten henlegger saken mot en politileder i 40-årene som var siktet for familievold.

Ho krev suspendert politimann tilbake i jobb

Statsadvokaten legg vekk familievaldssikting mot politimann.
Lagmannsretten skjerpet voldsdom
Borgarting lagmannsrett har skjerpet straffen til en far som tok til nevene mot sønnen sin etter at sønnen kom sent hjem fra fest. Det skriver Smaalenenes Avis. Tingretten dømte faren til 30 dagers fengsel og til å betale 5 000 kroner i oppreisning til sønnen, men både statsadvokaten og den dømte anket. Lagmannsretten ga mannen 45 dagers fengselsstraff.
Han forkynner Guds ord og avviser at han har voldtatt og overfalt to kvinner
Statsadvokaten mener han er en voldtektsmann. Selv omtaler han seg som en forkynner av Guds ord og nekter skyld.

Klager til Riksadvokaten

Sønnen til Søgne-kvinnen, som ble funnet død i sin fryseboks i 1999, klager saken inn til Riksadvokaten, skriver VG. Statsadvokaten i Agder vil ikke åpne ny etterforskning av saken som ble henlagt som selvmord. Sønnen mistenker at moren ble drept.
Fant 17.000 bilder og filmer
Statsadvokaten har tatt ut tiltale mot en tollbetjent ansatt i Nordland tolldistrikt etter beslag av bilder og videoer som viser overgrep på barn, skriver Fremover. Vedkommende ble anmeldt i 2016 og har vært suspendert fra jobben mens saken har vært under etterforskning.
Les mer om Fremover og Nordland.
– Overvåket kvinnen før han slo til
Statsadvokaten mener kvinnen som ble slått med brekkjern i parkeringshuset til Kilden i Kristiansand, ble overvåket av sin tidligere mann. Han er tiltalt for drapsforsøk.
Tiltalt for grovt underslag
Statsadvokaten i Hedmark og Oppland har tatt ut tiltale mot en mann i 70 årene for grovt underslag. Mannen har ifølge FriFagbevegelse erkjent underslaget på nesten 500 000 kroner. Han er tidligere distriktssekretær i et LO-forbund.
Frifinninga av kjøkkensjefen ved Selje Hotel blir ståande
Statsadvokaten kjem ikkje til å anke frifinninga av den såkalla kjøkkensjefen etter brannen ved Selje Hotel i november i fjor.
Les mer om Selje Hotel.
– Han drev målrettet jakt på mindreårige jenter og utnyttet dem
Statsadvokaten mener overgrepstiltalt 20-åring bør dømmes til fengsel i tre og et halvt år.
Les mer om Han.
Tiltalt for å ha drept medfange
En mann er tiltalt for drapet på en medfange i Ringerike fengsel. Ifølge tiltalen angrep en 56-åring en 58-åring som sonet en dom for seksualforbrytelser. Statsadvokaten har lagt ned påstand om forvaring med en tidsramme på 21 år. Rettssaken starter 12. desember.
Les mer om Ringerike.
Avgjørelse om Gilani-saken snart
Det er ventet at statsadvokaten om kort tid tar en avgjørelse i saken der varaordfører Yousuf Gilani er siktet for ID-tyveri. Det opplyser politiadvokat Heidi Neumann i Sør-Øst politidistrikt. Saken er ferdig etterforsket, og ble oversendt statsadvokaten i midten av oktober. Det er statsadvokaten som avgjør om det skal tas ut tiltale i saken eller ikke.
Uenighet i drapssak: Er dette samme genser?
TRONDHEIM TINGHUS (VG) Mens statsadvokaten mener ullgenseren har krympet i vask, hevder forsvaret bestemt at det er snakk om to ulike gensere.
Aktor: – Advokaten er omgangsvenn med flere av de tiltalte
Statsadvokaten mener en av forsvarerne svarte uriktig på spørsmål om vennskapsforhold til flere av de tiltalte i rettssaken mot Metkel Betew. Nå er advokaten stevnet som vitne.
Les mer om Metkel Betew.
Forsvarer i Betew-saken trakk seg
En av forsvarerne i saken mot Metkel Betew og andre, trekker seg etter kritikk fra aktoratet. Statsadvokaten har anført at advokaten er omgangsvenn med sin klient og en av de andre tiltalte, ifølge VG. Advokaten sier han skal forklare seg i retten.
Les mer om Betew-saken og Metkel Betew.
Voldtektssak starter i dag
I dag starter rettssaken mot en 48 år gammel mann fra Drammen som er tiltalt for voldtekt av tre kvinner og en jente. Det yngste offeret skal ha vært 15 år da mannen, ifølge statsadvokaten, skal ha voldtatt henne. Det er kalt inn 19 vitner i saken.
Les mer om Drammen.
Henlegger sak mot sykepleier som var tiltalt for uaktsomt drap
Statsadvokaten har henlagt saken mot en sykepleier som ga en pasient ved Snåsa sjukeheim for mye morfin. Pasienten døde etter hendelsen.
Les mer om Snåsa.
Mordbranntiltalt slipper rettssak fordi han ikke drar til Norge
Statsadvokaten mener 40-åringen var med på å brenne ned det planlagte asylmottaket i Lindås. Mandag starter rettssaken uten ham, fordi Polen ikke utleverer egne borgere.
Les mer om Norge og Polen.
Håper nye funn kan løse mysteriet
Raymond Ingerseth-Sandvold håper nå statsadvokaten i Agder vil beordre ny etterforskning etter nye og interessante DNA-funn, skriver TV2. I 1999 ble Ragnhild Kamilla Sandvold funnet død i en fryseboks. Saken ble henlagt som selvdrap.
Håper nye DNA-funn kan løse fryseboksmysteriet
– Min mor tok ikke sitt eget liv, sier Raymond Ingerseth-Sandvold. Han håper nå statsadvokaten i Agder vil beordre ny etterforskning etter nye og interessante DNA-funn.
Fembarnsfar tiltalt for bortføring av familien fra Norge til Syria
Statsadvokaten i Troms og Finnmark har på nytt tiltalt mannen som tok familien med fra Senja til Syria for frihetsberøvelse. Den sammen mannen var nylig tiltalt for å ha deltatt i terror med IS under den sammen turen.
Les mer om Finnmark, Norge, Senja og Syria.
Ektemann tiltalt for bortføring av kone og fem barn fra Norge til Syria
Statsadvokaten i Troms og Finnmark har på nytt tiltalt mannen som tok familien med fra Senja til Syria for frihetsberøvelse. Den sammen mannen var nylig tiltalt for å ha deltatt i terror med IS under den sammen turen.
Les mer om Finnmark, Norge, Senja og Syria.
– Omfattende korrupsjonssak
Drammenspolitiet ber om at statsadvokaten tar ut en tiltale om grov korrupsjon mot de to tidligere saksbehandlerne i byggesaksavdelingen i Drammen kommune. Dette er en svært omfattende sak, sier politiadvokat Hans Lyder Haare. Det er godt over 10.000 dokumentsider i saken, som skal oversendes statsadvokaten i slutten av uken.
Les mer om Drammen og Omfattende.
Korrupsjonsetterforskning avsluttet
Drammenspolitiet har avsluttet etterforskningen av korrupsjonssaken som ble anmeldt av Drammen kommune for halvannet år siden. Et forslag til tiltale mot de to hovedsiktede saksbehandlerne i byggesaksavdelingen er nå sendt statsadvokaten, som formelt tar ut tiltalebeslutning. Rettssaken mot de to hovedsiktede er planlagt å gå i januar neste år.
Les mer om Drammen.