Statsadvokaten

Amfetaminsaken: Ber om 13 års fengsel

Statsadvokaten ber om fengsel i 13 år for to av de tiltalte i den store smuglersaken, der blant annet 27 kilo amfetamin ble beslaglagt.

Ber om 13 års fengsel

Statsadvokaten ber om fengsel i 13 år for to av de tiltalte i den store smuglersaken, der blant annet 27 kilo amfetamin ble beslaglagt. Les mer.
Faren (44) forgrep seg på egne døtre. Aktor mener ni års fengsel ikke er nok.
Statsadvokaten anker overgrepsdommen på ni års fengsel mot en 44-åring fra en av Bergens nabokommuner. Nå blir det ny runde i retten.
Stefar til druknet 16-åring vil at sjåføren straffes
Familien godtar ikke at statsadvokaten henlegger saken der deres sønn (16) ble forlatt på veien for senere å bli funnet druknet i Lundevatnet.
Les mer om Lundevatnet.

Politiet: – Det er ikkje snakk om valdtekt

Politiet har avslutta etterforskinga etter at dei fekk melding om eit mogleg overgrep på Scandic Sunnfjord Hotel i Førde natt til tysdag. Saka blir no sendt vidare til Statsadvokaten.
Henlegger 16-årings dødsfall
Statsadvokaten henlegger saken der en 16-åring ble funnet druknet i Lundevatnet i Rogaland. En sjåfør var siktet for å ha etterlatt gutten i hjelpeløs tilstand.
Les mer om Lundevatnet og Rogaland.
Beruset 16-åring druknet – saken mot sjåføren henlagt
Statsadvokaten henlegger saken der en sterkt beruset gutt (16) ble forlatt på veien for senere å bli funnet druknet i Lundevatnet.
Les mer om Lundevatnet.
Sjåfør siktet etter drukning - saken henlagt
Statsadvokaten har henlagt saken der en 16 år gammel gutt ble funnet druknet i Lundevatnet.
Les mer om Lundevatnet.
16-årings dødsfall henlagt
Statsadvokaten henlegger saken der en sterkt beruset gutt (16) ble forlatt på veien for senere å bli funnet druknet i Lundevatnet.
Les mer om Lundevatnet.
Drukningssak henlagt
Statsadvokaten har henlagt saken etter en drukningsulykke i Lundevatnet nær Moi i fjor. – Årsaken er at påtalemyndigheten ikke har funnet bevis for at den siktede sjåføren hensatte en 16-åring i hjelpeløs tilstand, sier statsadvokat Asbjørn Eritsland.
Påstand om forvaring i 18 år
23-åringen som har innrømmet å ha drept kunden Frode Sanni på Maxbo på Notodden i desember i fjor, må dømmes til 18 års forvaring, mener statsadvokaten.
Les mer om Frode Sanni, Maxbo og Notodden.
Maxbo-drapet: Statsadvokaten er redd for gjentakelse
NOTODDEN (NRK): Aust-Telemark tingrett skal avgjøre om 23-åringen som drepte Frode Sanni, skal sone i fengsel eller få en forvaringsdom.
Les mer om Frode Sanni.
Statsadvokaten lar mobbesakene i Bjerkreim forbli henlagt
Foreldrene i mobbesakene i Bjerkreim håpet Statsadvokaten skulle gjøre om politiets henleggelse. Tirsdag fikk de avslaget.
Les mer om Bjerkreim og Statsadvokaten.
Statsadvokaten lar mobbesaken på Bjerkreim forbli henlagt
Foreldrene i mobbesaken på Bjerkreim håpet Statsadvokaten skulle gjøre om politiets henleggelse. Tirsdag fikk de avslaget.
Les mer om Bjerkreim og Statsadvokaten.
Sønnen (2) døde av heroinerstatning – moren (27) og faren (27) tiltalt for drap
Foreldrene så at gutten hadde fått tak i farens Lar-medisin. Men i stedet for å ta ham til lege, la de toåringen til å sove, mener statsadvokaten.
Les mer om Lar-medisin.
Politiet mener jente (17) ikke ble voldtatt i fraflyttet Fana-bolig
Nå skal statsadvokaten avgjøre saken.
Les mer om Fana-bolig.
Bot til Bærum Høyre
Bærum Høyre skrev ut fiktive fakturaer for å få gaver til partiet til å se ut som betaling for annonsekjøp. Nå har lokallaget fått 200.000 kroner i bot, skriver Budstikka. Bærum Høyre har godtatt boten fra statsadvokaten.
Les mer om Budstikka og Bærum Høyre.
Voldtektsforbryter ble løslatt ved en glipp
Statsadvokaten i Rogaland var for sent ute med å begjære forlenget forvaring for 75-åringen som er dømt for fire voldtekter. Et halvt år etter løslatelsen ble han pågrepet på ny.
Les mer om Rogaland.
Tiltalt for fire valdtekter
Ein 48 år gammal drammensar er tiltalt for valdtekt av fire kvinner. Ifølge tiltalen skal den 48 år gamle mannen ha valdteke ei då 15 år gammal jente på ei hytte i 2008, skriv Drammens Tidende. På bakgrunn av skuldingane frå tidlegare kjærastar har statsadvokaten tiltalt 48-åringen for valdtekt av tre andre kvinner, skriv avisa.
Tiltale for Trosterud-drapet
Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot en 43 år gammel Oslo-mann for drapet på Olga Kolosova i juni i fjor. Ifølge tiltalen stakk han henne flere ganger i halsen og ansiktet med kniv. Han er også tiltalt for mishandling av datteren.
Tiltale for Trosterup-drapet
Statsadvokaten i Oslo har tatt ut tiltale mot en 43 år gammel Oslo-mann for drapet på Olga Kolosova i juni i fjor. Ifølge tiltalen stakk han henne flere ganger i halsen og ansiktet med kniv. Han er også tiltalt for langvarig mishandling.
Dagmamma tiltalt 11 år etter at Martine (1) døde
«Cold case-gruppen begynte å se på saken i 2015 og nå - 11 år etter at Martine (1) døde, har statsadvokaten i Vestfold tatt ut tiltale mot en kvinne i slutten av 40-årene.
Les mer om Martine og Vestfold.
Tiltale: Drept med over 100 bajonettstikk
Politiet mener 27-åring stakk Råger Holte, som ble drept på Ler i januar, over 100 ganger med bajonett. Nå ber statsadvokaten om at tiltalte skal dømmes til forvaring.
Les mer om Ler og Råger Holte.
Forsøk på narkosmugling
En Fredrikstad-mann i midten av 40-årene er tiltalt etter at 1,9 kilo amfetamin ble forsøkt smuglet over Holtet i Halden i desember i fjor. Statsadvokaten mener narkotikaen var bestilt av Fredrkstad-mannen. Amfetaminen ble forsøkt tatt inn i landet av to polske menn på 42 og 25 år, noe de er tiltalt for i en annen sak. Saken skal opp for tingretten i Halden i oktober.
Tiltalt for sex med mindreårig
Det var i januar det ble kjent at en polititjenestemann i Nordland politidistrikt var siktet for gjentatt seksuell omgang med ei jente under 16 år. Politimannen ble umiddelbart suspendert og tatt ut av tjeneste. Nå har statsadvokaten i Nordland tatt ut tiltale mot politimannen, skriver Avisa Nordland.
Les mer om Avisa Nordland og Nordland.