Sv leder audun lysbakken

Fugelli hylles i sosiale medier

«Takk, Per Fugelli. Du beveget oss, inspirerte oss og fikk oss til å tenke oss om. Du gjorde Norge bedre. Som vi kommer til å savne deg, skriver SV-leder Audun Lysbakken. Han er ikke alene.

Fugelli hylles på sosiale medier

«Takk, Per Fugelli. Du beveget oss, inspirerte oss og fikk oss til å tenke oss om. Du gjorde Norge bedre. Som vi kommer til å savne deg, skriver SV-leder Audun Lysbakken. Han er ikke alene.
Lysbakken til NRK: – Vi gjorde vår del av jobben
ROCKEFELLER/OSLO (NRK): SV-leder Audun Lysbakken utroper sitt parti til en av valgvinnerne. Han vil ikke være med på at SV har vært for dårlige til å kommunisere hvor man vil med det rødgrønne prosjektet.
Les mer om NRK.
Lysbakken: – Vi har gjort en god valgkamp
SV-leder Audun Lysbakken er godt fornøyd med partiets valgkamp. Mandag avga han sin stemme på Holmlia i Oslo.
Les mer om Holmlia og Oslo.

Valgeksperter mener Lysbakken gjorde best figur i debatten

SV-leder Audun Lysbakken glitret under valgkampens avsluttende partilederdebatt, mener valgeksperter.
Les mer om Lysbakken.
Uavgjort mellom Erna og Jonas i masete debatt
Erna Solberg (H) og Jonas Gahr Støre (Ap) var jevngode under TV 2s partilederdebatt, mens Audun Lysbakken (SV) sto fram som en ekte leder, ifølge analytikere.
Les mer om Audun Lysbakken og Erna.
SV-Lysbakken vant debatten
SV-leder Audun Lysbakken vant en klar seier i partilederdebatten, mens Trine Skei Grande og Rasmus Hansson kom dårligst ut. Det er dommen fra TV 2s kommentator.
Les mer om Trine Skei Grande.
Mange vil reforhandle EØS-avtalen
40 prosent av de spurte mener Norge bør reforhandle EØS-avtalen, mens 35 prosent sier nei, viser en meningsmåling Norstat har gjort for NRK. Høyre og Arbeiderpartiet sier nei til reforhandling, mens SV-leder Audun Lysbakken mener som tidligere at avtalen er en viktig årsak til sosial dumping, og at det finnes mange alternativer.
SV: – Det er vi som forsvarer Vest- og Nord-Norge
– Terje Søviknes arbeider på vegne av direktørene som vil ha utbygginger folket ikke vil ha. På sikt er det vi som forsvarer inntekt og arbeidsplasser langs kysten, sier SV-leder Audun Lysbakken.
- Nærmest forbudt å snakke om trivsel i skolen
SV-leder Audun Lysbakken mener all bekymring for trivsel i skolen blir avvfeid med at en ikke er opptatt av kunnskap.
SV grillet om åpning av nye oljefelt da de var i regjering
SV-leder Audun Lysbakken måtte svare for at klimapartiet hans var med på å åpne for 14 nye olje- og gassfelt i Norge da de satt i regjering. – Ikke SVs skyld at flertallet ønsket seg en annen oljepolitikk, lød svaret.
Les mer om Norge.
- Alarmen må gå hos regjeringen
SV-leder Audun Lysbakken reagerer kraftig på at et stort antall lærere mener de underviser i uforsvarlig store klasser.
Lysbakken advarer mot Støres sentrumsflørt
SV er dobbelt så populære blant Ap-velgerne som KrF og Venstre. SV-leder Audun Lysbakken mener Jonas Gahr Støre (Ap) er i utakt med sine egne.
Les mer om Ap-velgerne, KrF og Venstre.
Vil snu fiskeripolitikken
SV-leder Audun Lysbakken vil ha Arbeiderpartiet og Senterpartiet med på en kursendring i norsk fiskeripolitikk, der havtrålerne blir tvunget til å levere tilbake torskekvoter til Arne Hjeltnes' nye fiskemottak i Mehamn.
– Jeg synes det er en skamløs egoisme av dem som har veldig mye når de ber om enda mer kutt i formuesskatten
SV-leder Audun Lysbakken mener det er egoisme å be om kutt i formuesskatten når ulikheten øker. – En feiloppfattelse å tro at skatteflikking kan løse ulikhetsproblemet i Norge, svarer NHH-professor.
Les mer om Jeg og Norge.
Raser mot Røe Isaksens frie skolevalg: - Uforståelig
SV-leder Audun Lysbakken omtaler kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens ønske om tvinge fylker til fritt skolevalg som «en god avskjedssøknad.
- Slutt å dilte etter Donald Trump, Erna
SV-leder Audun Lysbakken mener regjeringen skal slutte å danse etter Donald Trumps pipe.
Les mer om Donald Trump og Erna.
Jensen måtte svare for egen lønnsvekst i Stortinget
Pensjonistene har tapt inntekt, mens finansminister Siv Jensen selv framstår som en lønnsvinner. SV-leder Audun Lysbakken reagerer.
Les mer om Siv Jensen og Stortinget.
SV-Lysbakken nekter å vike for KrF
SV-leder Audun Lysbakken høyner nå prisen for å støtte en Ap-ledet regjering til høsten, og sier at han ikke vil vike plass rundt forhandlingsbordet for KrF og Knut Arild Hareide.
Lysbakken evakuert fra brannen
SV-leder Audun Lysbakken er en av dem som ble evakuert fra storbrannen i Bergen.
Les mer om Bergen.
- Siv Jensen har sluttet å være klimafornekter, men har åpenbart blitt forskjellsfornekter
SV-leder Audun Lysbakken reagerer på Frp-lederens uttalelser om skatt.
Brende nekter å svare om Saudi-støtte: - Sjeldent arrogant
Utenriksminister Børge Brende mener det vil bryte med norsk FN-politikk å offentliggjøre hva Norge stemte da Saudi-Arabia fikk plass i FNs kvinnekommisjon. - Sjeldent arrogant, mener SV-leder Audun Lysbakken.
Krever svar om Ringeriksbanen
SV-leder Audun Lysbakken fester ikke lit til samferdselsministerens forklaring på hvorfor Ringeriksbanen ble utsatt. Nå krever han skriftlig dokumentasjon.
Les mer om Ringeriksbanen.
Forskjellene i Norge har økt i over 30 år. SV ser klare tegn på at Erna gjør det verre
SSB sier det er for tidlig å slå fast at Erna Solberg øker forskjellene i Norge mer enn normalt. SV-leder Audun Lysbakken sier han ikke behøver å vente på en SSB-rapport for å vite hva som foregår.
Les mer om Erna, Erna Solberg og Norge.
Tror ikke på samferdselsministeren
SV-leder Audun Lysbakken tviler på om samferdselsministeren snakket sant da han sa at Ringeriksbanen kommer litt senere enn ønsket fordi fagetatene trenger mer tid. Lysbakken har bedt om en skriftlig redegjørelse fra Ketil Solvik-Olsen, skriver Ringerikes Blad.