Torsdag

Vekter angrepet på jobb

En vekter ble angrepet av ungdommer i Trysilfjellet natt til torsdag. Lensmann Sondre Grønstad sier til Østlendingen at vekteren ble angrepet i forbindelse med at han skulle stoppe en gjeng som gjorde hærverk. Vekteren fikk ikke alvorlige skader i angrepet.

Full gass på sykkelen i folkehelseuka

Torsdag var det de minste som skulle gjøre opp seg imellom på sykkelsetet i Fauske sentrum.
Les mer om Fauske.
Asylmottak i Svolvær nedlegges
Regiondirektør Bjørn Fridfeldt i UDI region nord sier til Lofotposten at man torsdag bestemte at asylmottaket for enslige mindreårige asylanter i Svolvær skal legges ned. Svolvær mottak tapte kampen med Alta om å bestå.
Les mer om Alta, Lofotposten, Svolvær og UDI.
Filmet at moskus sloss på Dovrefjell
To moskusokser røk uklare på Hjerkinn på Dovrefjell torsdag. 20 meter unna sto Knut Mikkelsen fra Rena og filmet slåsskjempene. – Det var en utrolig opplevelse, sier han.

Drapssiktet sønn fengslet i to uker

Sønnen, som er siktet for drapsforsøk etter at han kjørte på sin egen far med lastebil i Ås torsdag kveld, er varetektsfengslet i to uker.
Casper Ruud vant utsatt kamp
Casper Ruud tok seg videre til 3. runde i ATP-turneringen i Sibiu, Romania etter en tett duell mot spanske Roberto Carballes Baena. Kampen skulle blitt spilt torsdag, men regnet vekk. Ruud vant 7-5, 7-5 mot den fjerdeseedede spanjolen.
Les mer om Romania og Sibiu.
Ruud vant utsatt kamp
Casper Ruud tok seg videre til 3. runde i ATP-turneringen i Sibiu, Romania etter en tett duell mot spanske Roberto Carballes Baena. Kampen skulle blitt spilt torsdag, men regnet vekk. Ruud vant 7-5, 7-5 mot den fjerdeseedede spanjolen.
Les mer om Romania og Sibiu.
Ny gratis nettavis
Den nye nettavisen Bodøposten.no ble lansert torsdag. De skal gi gratis nyheter fra Bodø og omegn.
Les mer om Bodø og Bodøposten.no.
Ommund (22) er funnet død
Den savnede studenten Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær i Nord-Rogaland ble funnet død torsdag.
Henlegger voldtektsanmeldelse
Politiet i Hamar har henlagt voldtektsanmeldelsen de fikk fra ei kvinne natt til torsdag. Hun hevdet å ha blitt voldtatt i Hamar sentrum, men politiet mener hun ikke har gitt riktig forklaring. Hun er derfor nå sikta for falskforklaring til politiet.
Les mer om Hamar.
Kvinne tok seg inn i bolig og tente på
En kvinne i 20-årene tok seg inn i en bolig, truet beboerne med kniv og tente på boligen torsdag kveld.
Tap for Martinsens Canadiens
Andreas Martinsen spilte drøyt 11 minutter da Montreal Canadiens tapte 1-4 mot New Jersey Devils i en oppkjøringskamp til NHL-sesongen torsdag. Martinsen kom på isen for annen gang i høstens treningskamper.
Rally Tyrkia erstatter Rally Polen
Terminlisten for neste års rally-VM ble offentliggjort torsdag. Rally Polen forsvinner fra kalenderen og erstattes av Rally Tyrkia. Det har ikke vært kjørt VM-runde i Tyrkia siden 2010. Rally Tyrkia skal kjøres i september.
Åpnet igjen etter utforkjøring
Europavei 134 ved Darbu-Basserudåsen er åpnet igjen etter ulykken torsdag kveld. Det var en lastebil som krysset motgående kjørefelt og kjørte ut. Bilen ble hengende delvis over kanten på brua.
Mann pågrepet etter vold ved Oslo-restaurant
En mann i slutten av 20-årene er pågrepet etter voldshendelsen ved Calles Mat og Vinhus i Oslo torsdag kveld.
Les mer om Oslo og Oslo-restaurant.
Eldre mann påkjørt av lastebil - alvorlig skadet
En eldre mann er påkjørt av en lastebil inne på en eiendom i Ås i Follo torsdag kveld. Politiet mistenker at føreren mente å kjøre på mannen, som er i 70-årene.
Les mer om Follo.
Mann til sykehus etter slagsmål i Oslo
Flere bevæpnede politipatruljer rykket ut til Calles Mat og Vinhus i Oslo torsdag kveld etter melding om slagsmål. En mann er sent til sykehus.
Les mer om Oslo.
Dronning Sonja vart rørt til tårer av elevane
FLEKKE I FJALER (NRK): Dronning Sonja stod med gråtkvalt stemme framfor dei 200 elevane på United World College i Fjaler torsdag kveld. – De gjer meg håp for framtida, sa dronninga etter sitt tiande besøk på den internasjonale skulen.
Roerne har fått båtene til VM
Nesten n uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK. Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som landet Housten, Texas i stedet for Miami på grunn av orkanen Irma.
Facebook gir fra seg 3.000 annonser som knyttes til russisk innblanding i presidentvalget i USA
Facebook-sjef Mark Zuckerberg opplyser torsdag at selskapet vil gi fra seg 3.000 annonser, samt tilknyttet informasjon, til Kongressens etterforskning av russisk innblanding i den amerikanske presidentvalgkampen.
Les mer om USA.
Frisk holder fast i tabelltoppen
Frisk Askers TJ Foster scoret den avgjørende straffen da serielederen slo Storhamar 4-3 borte i eliteserien ishockey torsdag kveld.
Les mer om Storhamar.
Brann i benk
Nødetatene rykket ut etter melding om brann i en bolig i Kobbervikdalen i Drammen torsdag kveld. Det viste seg når nødetatene kom fram til stedet at det hadde tatt fyr i en benk på stedet. Brannen er nå slukket.
Les mer om Drammen og Kobbervikdalen.
Eldre mann påkjørt av lastebil - kritisk skadet
En eldre mann er påkjørt av en lastebil inne på en eiendom i Ås i Follo torsdag kveld. Politiet mistenker at føreren mente å kjøre på mannen, som er i 70-årene.
Les mer om Follo.
Lastebil havnet i motsatt felt og endte i grøfta
Lastebilsjåføren kom utrolig nok uskadd fra ulykken torsdag kveld.
Krysset kjøreretning og havnet utenfor bro
En lastebilsjåfør hadde trolig englevakt torsdag kveld.