Unge

Hva skal barn bestemme?

Barns rolle i foreldretvister og barnevernssaker sto i fokus på et seminar i Kristiansand tirsdag. Tre unge barnevernsproffer var med for å fortelle om sine opplevelser.
Les mer om Kristiansand.

Tidligere Unge Høyre-leder: – Redd for at jeg ikke fanget opp saker

STORTINGET (VG) Henrik Asheim (34) ga seg i Unge Høyre i 2012. Nå lurer stortingsrepresentanten på om det var trakasseringssaker han ikke fikk med seg som leder.
Les mer om Unge Høyre.
Siv Jensen om varslene: Skjønner at det fremstår veldig klønete
Frp-leder Siv Jensen står fast på at hun ikke husker å ha mottatt varsler om Ulf Leirsteins SMS-er om trekantsex med unge partifeller. – Jeg skjønner at det fremstår underlig, sier Jensen.
Les mer om Jensen.
– Vi får høre fra pasienter at det er sexy med sykepleiere, særlig de unge
Norsk Sykepleierforbund mener sykepleierstudenter er spesielt sårbare for seksuell trakassering. Hele 17 prosent av sykepleiere svarer at de utsettes for uønsket seksuell oppmerksomhet.

Vil ha renten enda raskere opp

Norges Bank bør signalere at den lave renten ikke er kommet for å bli, mener BI-professor Hilde Bjørnland i DNs rentepanel. Unge med boliggjeld er mest sårbare for raske endringer i økonomien.
Sensuelt og polert om kjærlighet og begjær
Armie Hammer er god, men den virkelige stjernen i «Call Me By your Name er unge Timothe Chalamet.
Høyre vil ikke høre Tonning Riises versjon av varslingssakene
Til tross for at det er kommet minst ti varsler mot ham, får ikke Unge Høyres tidligere leder Kristian Tonning Riise vite innholdet i varslene og gi sin versjon.
Statsadvokaten ber politiet vurdere etterforskning av tidligere Unge Høyre-leder. Fornærmede ber politiet ligge unna.
– Å eksponere jenten for en etterforskning nå vil være et nytt overgrep mot henne, sier advokat Ellen Holager Andenæs som representerer fornærmede.
Les mer om Unge Høyre-leder.
Ingen sult i paradis(pluss)
BBC-dokumentaren «No hunger in Paradise beskriver godt hvordan tidene har forandret seg for unge håpefulle fotballspillere i England.
Les mer om England og Paradise.
Ungdommen nå til dags
Er dagens unge bedre eller verre enn vi halvgamle var?
KrFU-leder utsatt for Twitter-hets på politisk arrangement
Da tidligere KrFU-leder Ida Lindtveit Røse talte til Unge Høyre i 2014, skal det ha blitt tvitret om utseendet hennes og hvilket rom hun kunne bli funnet på.
Tidligere Unge Høyre-leder ba om Høyre-hjelp – ni måneder senere er det varslersak
For ni måneder siden ble flere Høyre-topper fortalt om en hendelse av Kristian Tonning Riise, uten at hendelsen ble videre undersøkt. Nå er det en varslersak.
Unge med innvandrerbakgrunn i arbeid og utdanning 2016
Rapporten beskriver forskjeller i andelen som er i jobb eller under utdanning (dvs. andel aktive) blant personer i alderen 16-34 år.
Huset skal ha blitt et «fristed for unge gutter. Nå risikerer huseieren flere år i fengsel.
I et hus i en av Bergens bydeler vanket ungdom i årevis. Huseieren skal ha gitt penger, sigaretter og alkohol til unge gutter og misbrukt to av dem over flere år.
Tidligare generalsekretær: – Det gjer vondt å vite at vi burde gjort meir
Tidligere generalsekretær i Unge Høyre tar selvkritikk på at han og andre i Unge Høyre-ledelsen ikke grep inn om varsler tidligere. – Men jeg har ikke vært i nærheten av å vite detaljer og omfang, sier Erlend Svardal Bøe.
Politiet vil raskt i gang med undersøkelser i Tonning Riise-saken
Politiet vil i løpet av de nærmeste dagene starte innledende undersøkelser av en voldtektsanklage mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.
Huset ble et fristed for unge gutter. Nå risikerer huseieren flere år i fengsel
I et hus i en av Bergens bydeler vanket ungdom i årevis. Huseieren skal ha gitt penger, sigaretter og alkohol til unge gutter og misbrukt to av dem over flere år.
KrFU-leder Twitter-trakassert på Unge Høyre-møte
Mens daværende KrFU-leder Ida Lindtveit Røse holdt tale til Unge Høyre, ble det tvitret om hvem som kunne få henne til sengs, bekrefter flere KrFU-kilder.
- Å eksponere henne for en etterforskning, vil være et nytt overgrep mot henne
Politiet vil i løpet av de nærmeste dagene starte innledende undersøkelser av en voldtektsanklage mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.
Erna Solberg: - Du kan trygt sende barna dine til Unge Høyre
Høyre-lederen ville ikke hatt problemer med å sende sine egne barn på Unge Høyre-arrangementer.
Får 200.000 for å lage teater for syke barn
Barne- og ungdomsteateret (BUT) mottok lørdag en sjekk på 200.000 kroner fra Odd Fellow for å lage et teatertilbud til barn og unge som er innlagt på Stavanger Universitetssjukehus (SUS).
Les mer om Odd Fellow.
Ett av varslene mot Unge Høyre-leder er fra Trøndelag(pluss)
I mars 2014 ble valgkomiteen til Unge Høyre varslet om Kristian Tonning Riise i et brev. I juni samme år ble han valgt til ny leder av ungdomspartiet.
Disse tre er de første eksemplene: Nå vil Start følge Chelsea-modellen
Tre unge Start-spillere skal den kommende tiden utvikle seg i andre klubber. De blir neppe de siste.
– Veldig mange sliter med dårlig samvittighet
Nyslått næringsminister og tidligere Unge Høyre-leder Torbjørn Røe Isaksen beskriver Metoo-kampanjen som et «før og etter-øyeblikk. De siste ukene har han vridd hodet sitt i jakten på svar om skandalen som rir hans eget parti.
- Positivt at saken blir grundig belyst
Statsadvokaten ber politiet undersøke anklager mot tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise.