Unge

Mariah på vift med sin unge flamme

Mariah Carey (47) og Bryan Tanaka (34) møtte onsdag en annen «starstruck superstjerne ute på byen.
Les mer om Bryan Tanaka.
Klasse 7b har valgt sin favoritt
Gode bygninger og steder for barn og unge er tema for årets byggeskikkpris i Stavanger. Da er det bare rett og rimelig at 7b ved Sunde skole får være med i juryen.
Les mer om Stavanger og Sunde.
Testet styrken i utendørs treningsstudio
I dag, onsdag åpnet Tufteparken på Rognan, og det feiret de unge med å henge opp ned i treningsstativene.
Les mer om Rognan og Tufteparken.

Trenger poeng i kveld

Glassverket kan i kveld ta årets første poeng i eliteserien i håndball for kvinner. Laget tar imot Fredrikstad. Hovedtrener i Glassverket Espen Rødevand, sier at han har stor tro på laget på sikt, men det kan ta tid siden nesten hele laget består av nye, unge spillere.
Denne kampanjen gjer at unge jenter strøymer til for å vaksinere seg
FØRDE (NRK): Fleire unge jenter vaksinerer seg mot livmorhalskreft. Berre i Førde har nær 1000 jenter teke dei viktige sprøytene.
Les mer om Førde.
Forsket på doping blant unge syklister
Den største dopingskandalen i norsk idrett fikk Malin Hansen Skjelstad ved HSNs avdeling i Bø til å spørre om syklister nå har sluttet å dope seg, eller om de bare er blitt flinkere til å skjule det.
Et nytt norsk fremtidshåp presenterte seg på den nasjonale scenen – og han er fra Tromsø
KOMMENTAR: I en rekke av unge lovende norske syklister seiler 18 år gamle Andreas Rikardsen Leknessund opp som det største talentet. Det er bare synd han ikke kan satse fra hjembyen.
Les mer om Tromsø.
«Tromsøværingens heroiske kamp vil være et naturlig høydepunkt når VM oppsummeres
KOMMENTAR: I en rekke av unge lovende norske syklister seiler 18 år gamle Andreas Rikardsen Leknessund opp som det største talentet. Det er bare synd han ikke kan satse fra hjembyen.
Asylbarna: Kjempekø av barn som skal sendes ut i høst
130 enslige mindreårige fyller 18 år i høst – og da har UDI vedtatt at de må ut. Unge Venstre krever at Trine Skei Grande tar grep i forhandlingene med Høyre og Frp.
Les mer om Frp, Høyre, Trine Skei Grande og UDI.
15-åring tiltalt for sju lovbrudd på n sykkeltur
Flere unge gjør elsykkelen om til en elmoped, ifølge politiadvokat.
Færre unge ruser seg enn før
Andelen ungdom som har prøvd alkohol har sunket betydelig. Fokuset på et sunnere liv har likevel ført til en økning av psykiske plager, ifølge forsker.
Nytt lokale etter brann
Det er ein månad sidan ein brann i Hokksundhallen gjorde at fleire hundre unge turnarar i Hokksund Turnforening sto utan treningslokale. No har foreininga skaffa seg nye lokale. 320 kvadratmeter i det nybygde Vestaksen-bygget på Eiker Næringspark skal gjerast om til turnlokale, melder Eikerbladet.
Tatt med tabletter og hasj
Mann i 30-årene ble i natt pågrepet med tabletter og mindre mengder narkotika i Grimstad. To unge menn i Songdalen blir også stoppet av politiet og anmeldes for bruk og besittelse av hasj. Begge erkjenner forholdet.
Les mer om Grimstad og Songdalen.
– Me følte oss veldig einige og klare for å flytte heim
LÆRDAL (NRK): Stadig færre unge flyttar heim frå dei store byane. Men for Mariell Øyre var det eit naturleg val å flytte frå London til Lærdal.
Les mer om London, Lærdal og Mariell Øyre.
NASA kommer til Bodø
I oktober kommer NASA til Bodø for å vise det nye James Webb romteleskopet som er hundre ganger kraftigere enn forgjengeren Hubble teleskopet. I 2018 skal teleskopet sendes ut i verdensrommet. NASA turnerer nå rundt for å skape interesse rundt romforskning, og for å inspirere unge. Melder AN.
Les mer om Bodø og Hubble.
BMW-biltyver for retten
To unge menn fra Litauen er tiltalt i Oslo tingrett for blant annet grovt tyveri etter flere biltyverier i desember 2016. Ifølge politiet har de stjålet kollisjonsputer, ratt og navigasjonssystemer fra BMW-biler i Oslo, Bærum, Asker, Lier og Drammen.
Les mer om Asker, Bærum, Drammen, Lier, Litauen og Oslo.
Alle unge fortjener en jobbsjanse
Utenforskap koster, både for individ og samfunn.
Undersøkelse: Sju av ti unge usikre på kredittrente
Mer enn sju av ti unge vet ikke hvilken rente de har på kredittkortet sitt, viser fersk undersøkelse. DNB advarer mot gjeldsspiral og betalingsproblemer.
Politiet: Ikke terror da amerikanske turister ble angrepet i Marseille
To unge amerikanske kvinner ble søndag angrepet med en sprayflaske med saltsyre på en jernbanestasjon i franske Marseille. En politikilde utelukker terror.
Les mer om Marseille.
Flere BSU-sparere i Sparebank 1
Flere unge åpner hvert år sparekonto og BSU i Sparebank 1, motsatt av trenden for DNB og Nordea. Endre Jo Reite i SpareBank 1 tror veksten skyldes at beløpsgrensen har blitt utvidet de siste årene, og at prisveksten på boliger har vært sterk. (NTB)
Les mer om BSU, DNB, Nordea, SpareBank og Sparebank.
Mange vil prøve ishockey
Kring 100 barn og unge er med på Kristiansand Ishockeyklubb sin ishockeyskule i løpet av ein sesong. – Det var skikkeleg bra. Eg kosa meg veldig mykje på isen, seier ein av deltakarane på laurdagens økt.
Mange unge prøver cannabis i Bærum
Hver tredje elev i tredje klasse på videregående skole i Bærum har prøvd cannabis det siste året. Det skriver Budstikka, basert på Ungdata undersøkelsen fra våren 2017. Tallet på 33 prosent er dobbelt så høyt som landsgjennomsnittet.
Les mer om Budstikka, Bærum og Ungdata.
Skal få hjelp av håndballspillerne
Lier kommune inngår et samarbeid med St. Hallvard håndballklubb. Avtalen innebærer at spillere skal delta på Åpen hall-arrangementer ved flere skoler i kommunen. Spillerne skal være med å skape positive og inkluderende aktiviteter for barn og unge.
Les mer om Åpen.