Vest agder

Flomvarsel for Vest-Agder

Norges vassdrags- og energidirektorat melder om flomfare i vestlige deler av Agder fra onsdag kveld til torsdag. – På utsatte steder kan det oppstå flomskader og oversvømmelser, sier vakthavende hydrolog Tommy Skårholen.

To til sykehus etter knivstikking i Kvinesdal

To menn er fløyet til sykehuset i Stavanger med moderate skader etter en knivstikking i Kvinesdal i Vest-Agder natt til søndag. En person er pågrepet.
To menn knivstukket
To menn er fløyet til sykehuset i Stavanger med ukjent skadeomfang etter en knivstikking i Kvinesdal i Vest-Agder natt til søndag. En person er pågrepet.
To til sykehus etter knivstikking i Kvinesdal – n pågrepet
To menn er fløyet til sykehuset i Stavanger etter en knivstikking i Vest-Agder natt til søndag.

To personer til SUS etter knivstikking i Kvinesdal

To personer er fløyet til sykehuset i Stavanger etter en knivstikking i Kvinesdal i Vest-Agder natt til søndag. En person er pågrepet.
Kritisk til KRLE-skisse
Stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan fra Vest-Agder KrF er kritisk til at kristendommen ikke nevnes i en skisse til ny KRLE-læreplan. Grøvan sier til Vårt Land at elevene må få kunnskap om innholdet i kristendommen. Utdanningsdirektoratet sier det er for tidlig å si hvordan den nye læreplanen blir.
Les mer om Vest-Agder KrF og Vårt Land.
Flere innbyggere i Vest-Agder
Vest-Agder, Sør-Trøndelag og Oslo har den største befolkningsøkningen her i landet sett i forhold til folketallet i fylkene. Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.
Se kveldens TV-sending
Distriksnyheter fra Aust-Agder og Vest-Agder.
Aust-Agder knuser Vest-Agder på OL-kandidater
Mens Aust-Agder har fem utøvere som er høyaktuelle for OL, står Vest-Agder uten en eneste med realistisk sjanse til deltakelse i Pyeongchang.
Mange ledige elevplasser
Elevtallet i de videregående skolene i Aust-Agder, synker kraftig. Det kom fram da fylkeskommunens budsjett ble lagt fram tirsdag. En ny ordning med friere flyt over fylkesgrensa, gjør at elever i Aust-Agder velger å gå på videregående i Vest-Agder.
Les mer om Aust-Agder og Vest-Agder.
300 millioner til ny fagskole
Fylkesrådmann Arild Eielsen har satt av 300 millioner kroner til en ny, felles fagskole for Aust- og Vest-Agder i Grimstad. De nye lokale skal være klar til skolestart i 2020.
– Som dyslektiker tenker jeg nok litt annerledes
De solgte selskapet med nærmere 50 millioner kroner i gevinst, men droppet å feire og ga i stedet bort festpengene. Nå er gründerne bak årets gaselle i Vest-Agder i gang med et nytt prosjekt.
Les mer om Som og Vest-Agder.
Forskjell i strømprisen
Strømkundene i Telemark betaler i snitt 16 prosent mer for nettleien enn kundene i Agder. I Telemark er det ti ulike energiverk som eier ulike deler av nettet. Den høyeste nettleien har Vest-Telemark Kraftlag AS, melder KV.
Les mer om Agder og Telemark.
Historisk salg av elbiler
Salget av elbiler og hybridbiler i oktober har for første gang passert totalsalget av diesel- og bensinbiler. Det sier styreleder i Norsk Bilbransjeforening i Vest-Agder Terje Jochumsen.
Skal sjekke
Norges vassdrags- og energidirektorat undersøker for tiden kvikkleire-soner i Vest-Agder. Grunnen er frykt for ras og skred flere steder. Det skjer en drøy måned etter flommen som rammet landsdelen.
Les mer om Vest-Agder.
Familiepark får pris
Gunn Lindland, som har utviklet Lindland gård familiepark fikk i dag Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Vest-Agder. Både lokale barn, ungdom og asylsøkere har fått et mangfoldig tilbud gjennom parken.
Søker ikke toppjobben
Fylkesrådmannen i Aust-Agder, Arild Eielsen, kommer ikke til å søke stillingen som rådmann og prosjektleder for det sammenslåtte Agder-fylket. Fylkesrådmann i Vest-Agder, Tine Sundtoft, ønsker ikke svare nå, men sier at stillingen først må lyses ut.
Kjemper mot skoleutsettelse
Lederen for skolepolitikerne i Vest-Agder, Anne Ma Timenes (KrF), vil kjempe for at utbyggingen av de videregående skolene i Farsund og Tangvall i Søgne ikke blir utsatt ett og to år, slik fylkesrådmannen foreslår. – Slaget er ikke tapt, sier hun.
Ønsker å foreviggjøre bedehusene
Ingen vet hvor mange bedehus det er igjen i Norge. Det var motivasjonen til Erlend Berge da han bestemte seg å reise 15.000 kilometer i bobil, for å ta bilder av bedehus fra sør i Vest-Agder til nord i Finmark.
Over 5500 hummerfiskere
I Aust- og Vest-Agder har over 5523 personer registrert seg for å få fiske hummer i år. Nye regler gjør at man nå må registrere seg for å ha lov til å fiske hummer. Av de 5523 er drøyt 250 yrkesfiskere, mens resten er hobbyfiskere.
Nedgang i boligpriser
Boligprisene i Kristiansand har gått ned 0,6 prosent den siste måneden. Det siste året har nedgangen vært på 1,1 prosent. Dette går imot trenden i resten av Vest-Agder, der det de siste tolv månedene har vært en svak oppgang i boligprisene.
Les mer om Kristiansand og Vest-Agder.
Oljegigant trapper ned
Et av verdens største oljeselskap slutter som operatør i Norge. – Dette viser at norsk sokkel er mindre attraktiv enn før, sier oljeekspert Bjørn Vidar Lerøen. Rogaland og Vest-Agder er fylkene som er hardest rammet av nedgangen i oljebransjen.
Vest-Agder på bunnen av lista
Fedre i Vest-Agder mottar minst foreldrepenger i landet. Kun 30 av fedre mottok foreldrepenger i ti uker eller mer i årets ni første måneder. Det fremkommer i ferske tall fra NAV.
Les mer om NAV og Vest-Agder.
Håper på byggestart i 2020
Direktør John Olsen ved Vest-Agder-museet håper på byggestart for et nytt formidlingsbygg på Odderøya i 2020. – Da vil bygget stå klart i 2022, sa Olsen i et møte med Kristiansand formannskap. Nå jaktes det på penger til flyttingen.
Nå er de to finalekandidatene klare: Disse kan bli årets ildsjel
Med til sammen 65 prosent av stemmene er Morten Ryen og Arild Vehus klare for den avgjørende finalen i kåringen av årets ildsjel i Vest-Agder.
Les mer om Morten Ryen og Vest-Agder.