Vesterålen

VG: Høyre åpner for vern av Lofoten

VG skriver i dag at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.

Høyre åpner for vern av Lofoten i fire nye år

Sentrale kilder i Høyre bekrefter at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
Russerne advarer mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja
Russiske fiskere i nord er bekymret for en mulig oljeutvinning i det sårbare området, skriver High North News.
Les mer om Lofoten, Senja og Vesterålen.
Venstre møter Erna og Siv med tre hovedkrav
Men partiet vil ikke gå inn i regjeringsforhandlingene med noen ultimatum - trolig ikke engang om vern av Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om Erna, Lofoten, Senja, Siv og Vesterålen.

Ultimatum fra sentrum kan verne Lofoten

Å sikre vern av Lofoten, Vesterålen og Senja er KrF og Venstres viktigste prioritering i forhandlinger med regjeringen. Men hvordan det skal skje, er uklart.
Les mer om KrF, Lofoten, Senja og Vesterålen.
Støre vil ikke fremme Lofoten-forslag
Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det er opp til regjeringen å legge fram forslag om konsekvensutredning av oljeaktivitet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
SV tror ikke på åpning av Lofoten for oljeboring
Tidligere leder for Naturvernforbundet og nyvalgt stortingsrepresentant for SV Lars Haltbrekken mener at Ap vil skaffe seg enda flere problemer hvis de går med på en konsekvensutredning av Lofoten og Vesterålen.
– Mer usikkert om LoVeSE etter valget
– Dette gjør det mer rotete og utrygt enn jeg hadde trodd før på forhånd, sier hun som leder kampen mot oljeaktivitet i Lofoten, Vesterålen og Senja.
Les mer om LoVeSE, Lofoten, Mer, Senja og Vesterålen.
Valgdeltakelse i Nordland
I Nordland stemte over 133 250 av over 181 315 stemmeberettige. Det gir en oppslutning på 74,3 prosent, ifølge Vesterålen Online. Valgdeltakelsen var suverent best i Andøy. Her stemte hele 82,6 prosent av de stemmeberettige. Lavest oppmøte var det i Øksnes med 71,2 prosent.
46 trafikkbrudd i UP-kontroll
Utrykningspolitiet fra Harstad har vært ute i Lofoten og Vesterålen, og fikk nok å henge fingrene i. I løpet av kontrollen delte de ut 30 forenklede forelegg for fart, ett førerkortbeslag for fartsovertredelse, 4 forenklede forelegg for mobil og 11 gebyr for manglende belte.
Ny meningsmåling er strålende nyheter for miljøvernerne
I både Troms og Finnmark er det fortsatt et klart flertall mot olje- og gassvirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Tre dømt – kun n har «fått dom
Et ektepar og en kvinne er i Vesterålen tingrett dømt til fengsel etter å ha bedratt 31 personer for over 670 000 kroner. Selv om dommen har falt er den ennå ikke forkynt for to av de dømte. Dommen ha ligget i lengre tid hos politiet i Tromsø uten å ha blitt forkynt, ifølge vol.no.
Les mer om Tromsø og Vesterålen.
Tre narkotatt i Vesterålen
Tre personer i 20- og 30-årene er pågrepet av politiet i Hadsel og Sortland for brudd på narkotikaloven, skriver politiet i en pressemelding. Det ble gjort beslag av 1 kilo amfetamin og 1,8 kilo hasj, med en antatt verdi på om lag 1,3 millioner.
Les mer om Hadsel, Sortland og Vesterålen.
Fikk oppdrettskonsesjoner
Fiskeriminister Per Sandberg ga oppdrettsgiganten Nordlaks 11 nye konsesjoner til de nye havgående oppdrettsskipene Havfarm 1 og 2, da han besøkte Vesterålen i dag. Ifølge administrerende direktør Inge Berg i Nordlaks vil konsesjonene gi opp mot 350 nye arbeidsplasser i regionen.
Les mer om Havfarm, Inge Berg og Vesterålen.
Flere rogalendinger sier ja til oljeboring i Lofoten
VALG 2017: Nesten halvparten av folk i Rogaland er positive til å åpne døren for oljeindustrien i Lofoten og Vesterålen. Og i oljefylket er både Venstre, Krf og Senterpartiet sine velgere i utakt med partienes standpunkt.
Terje Søviknes: - Tror Borten Moe gremmer seg
Oljeminister Terje Søviknes (FrP) tror forgjengeren Ola Borten Moe (Sp) «innerst inne gremmer seg når han toner ned viktigheten av Lofoten, Vesterålen og Senja for oljeindustrien.
Ola Borten Moe sier nei til Lofoten, men ja til oljå
Tidligere oljeminister, oljetopp og nestleder i Senterpartiet Ola Borten Moe er klar i sin tale: - Lofoten, Vesterålen og Senja kommer heller ikke til å bli åpnet for oljeboring i neste stortingsperiode, uansett hvem som sitter i regjering.
Bruforbindelse mellom Vesterålen og Lofoten kan koste minst 15 milliarder
Statens vegvesens omtaler en bru over Hadselfjorden som et «teknisk grensesprengende prosjekt, men mener det er mulig.
Statoil møter en vegg av følelser i Nord-Norge
Statoil ønsker en konsekvensutredning for havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.
Bil kjørte inn i stolpe
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke Klo i Vesterålen. En bil har kjørt i en stolpe, melder politiet i Nordland.
Les mer om Klo, Nordland og Vesterålen.
Kun en tredel tror oljevirksomhet vil gi store lokale ringvirkninger
En mindre andel av befolkningen i Nordland har tro på at oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja vil gi store ringvirkninger lokalt, ifølge ny meningsmåling. I kveld møtes politikerne til direktesendt debatt på NRK1.
– Fæsterålen handler om så mye mer enn musikk
Fæsterålen-ildsjelene Caroline Meyer og Stein Inge Pedersen har en skjult agenda når de denne helga lager fest i Vesterålen.
300.000 til digital kommune
Hadsel og Øksnes får 300.000 kroner til digital kommune, skriver Bladet Vesterålen. Forskningsrådet betaler for at de to kommunene skal utvikle et digitalt servicetorg som kan brukes av alle kommuner i Norge. Målet er å gi innbyggerne en enklere hverdag med nettbaserte løsninger.
Les mer om Bladet Vesterålen og Norge.
Tre forenkla forelegg
Tre bilførere ble ilagt forenkla forelegg når politiet hadde laserkontroll ved Steine skole i Bø i Vesterålen i dag. 17 bilførere ble kontrollert.
Les mer om Steine og Vesterålen.
Høyre-velgernes snuoperasjon kan gi ny kamp om Lofoten og Vesterålen
For første gang er det et flertall av Høyre-velgerne som sier nei til utvinning av olje utenfor Lofoten og Vesterålen. – Kampen er ikke over, sier vernetilhenger Jana Midelfart Hoff (H).