Vm plass

Nå er Alexander Kristoff på plass i VM-gale Bergen

Nå skal VM-festen toppes med fellesstarter gjennom hele helgen.

Edvald ble nummer 17

Edvald Boasson Hagen syklet inn til 17. plass på dagens temporitt under VM i Bergen. Boasson Hagen var vel 2 minutter bak vinneren Tom Dumoulin fra Nederland.
Les mer om Bergen, Nederland og Tom Dumoulin.
Russland tilbake i FIFA-rådet
Russland får tilbake sin plass i FIFA-rådet, seks måneder etter at den omstridte visestatsministeren Vitalij Mutko ble nektet å søke gjenvalg. Det er Alexej Sorokin, sjefen for organisasjonskomiteen til fotball-VM i 2018, som blir nytt russisk medlem i FIFA-rådet.
Frykter folkefestens konsekvenser
Kristiansand-syklisten Andreas Vangstad frykter at publikummet under VM i Bergen kan gjøre at han blir forstyrret på sin vei til målstreken. – Flagg kan gå i hjulene, sier han og viser til siste del av løypen der det ikke er plass til gjerder.
Les mer om Bergen.

– VM-gull større enn en triumf i Tour de France

Edvald Boasson Hagen på plass i Bergen.
Les mer om Bergen, France, Tour og VM-gull.
Dansk gull i sykkel-VM mandag
Mikkel Bjerg fra Danmark sikret en suveren seier på tempoen for menn i U23-klassen mandag. Dansken vant ett minutt og 5,92 sekunder foran amerikaneren Brandon McNulty. Det var ingen nordmenn blant de 10 beste. Tobias Foss ble beste nordmann på 17. plass, mens Iver Knotten kom på 27. plass.
VM-bronse til Blummenfelt
Kristian Blummenfelt leverte en ny sterk konkurranse og tok sin tredje 2.-plass i årets VM-runder i triathlon. Sammenlagt knep han VM-bronsen. Han krysset målstreken bare to sekunder bak den franske vinneren Vincent Luis, som tok sin første VM-rundeseier for året.
Uflaks for Solberg på runde to
Det var kraftig nedbør og vanskelige kjøreforhold under kvalik-runde to i Rallycross-VM i Riga i ettermiddag. Petter solberg kom inn på 17. plass, og har falt ned til 8. plass i sammendraget. - Uflaks, skriver Solberg på Twitter.
Nei takk til VIP-plass under opninga av sykkel-VM
Sykkel-VM i Bergen er etter Raudt sitt syn ikkje verdt offentleg sponsing.
Les mer om Bergen og Raudt.
Norge klatrer på FIFA-rankingen
Landslaget i fotball klatrer til 73. plass på FIFA-ranking. Etter å ha vunnet over Aserbajdsjan (2-0) og blitt rundspilt av Tyskland (0-6) i VM-kvalifiseringen nylig gjør Norge et byks på 12 plasser siden augustrankingen. Da var 85. plass norsk status.
Dansk byks på FIFA-rankingen
Danmark klatrer laget ikke mindre enn 20 plasser fra augustrankingen – til 26.-plass. Kun Bolivia gjør et større byks i samme periode. Søramerikanerne klatrer 22 plasser. Bak det danske rankinghoppet ligger suksessen i VM-kvalifiseringen nylig.
Les mer om VM-kvalifiseringen.
Nå skal hun slåss med venninnen om VM-plass
Byåsens landslagsving deppet etter prikkfri skyting mot gullfavoritten.
Fuglsang fikk ikke VM-plass
Danmark fant ikke plass til Astana-rytteren Jakob Fuglsang i laget til VM-fellesstarten i Bergen. OL-sølvvinneren fra i fjor hadde håpet å bli VM-klar etter et kragebeinsbrudd. Han gjorde nylig comeback på sykkelen, men det holdt ikke til å få bli med til Bergen.
Uhell ødela for Dahle Flesjå i VM: – Det ble en hard dag
Veteranen endte på 13. plass etter velt på den siste runden.
Les mer om Dahle Flesjå.
Velt ødela for Dahle Flesjå
Gunn-Rita Dahle Flesjå (44) kjempet om en plass i toppen da hun veltet og punkterte i VM i terrengsykling i Australia. Det endte med 13.-plass. Uhellet skjedde i siste runde av rundbanerittet. Sveitsiske Jolanda Neff ble verdensmester.
Les mer om Australia og Dahle Flesjå.
VM-feberen herjer i Øygarden: Her har de åpnet Peter Sagans plass midt i skolegården
Blomvåg skole er n av mange skoler i regionen som har tatt sykkel-VM inn i undervisningen.
Les mer om Øygarden.
Punktering øydela for Hægstad
Erik Hægstad måtte ta til takke med ein 25.-plass etter å ha punktert to rundar før mål under U23-rundbanerittet i VM i terrengsykling fredag. Hægstad var einaste norske deltakar i U23-klassen etter at Petter Fagerhaug velta og skadde skuldra på trening.
Les mer om Hægstad og Petter Fagerhaug.
Her går Syrias kommentator amok
Denne kommentatoren gjekk heilt av skaftet då Syria sikra seg ein sensasjonell playoff-plass i VM-kvalifiseringa. Klippet nedanfor er sett av millionar på twitter sidan kampen tysdag kveld. Slik høyrdest det ut ved det avgjerande utlikningsmålet tre minutt på overtid:
Les mer om Syria og VM-kvalifiseringa.
Messi og Argentina i VM-trøbbel. Kan slite med å kvalifisere seg
Argentina trengte et selvmål av Venezuela for å klare 1–1 i VM-kvalifiseringen, og Lionel Messi og hans lagkamerater er fortsatt et stykke unna VM-plass.
Mer VM-trøbbel for Messi og Argentina: Måtte reddes av selvmål
Argentina trengte et selvmål av Venezuela for å klare 1–1 i VM-kvalifiseringen, og Lionel Messi og hans lagkamerater er fortsatt et stykke unna VM-plass.
Kontroversiell dommeravgjørelse sendte Island nærmere VM-plass
Gylfi Sigurdsson ble islandsk helt med to mål mot Ukraina.
Les mer om Island og Ukraina.
Syria til VM-playoff
Med ei sein utlikning og 2-2 mot Iran er Syria klar for playoff om ein plass i fotball-VM neste år. Samstundes sikra Sør-Korea seg VM-plass, saman med Iran som var klar frå før. Sør-Korea er det sjuande lagtet som sikrar seg VM-billett.
Drømmer om VM
Vipers-spiller Kari Brattset fikk en knallstart på sesongen. Strekspilleren ble toppscorer med ni mål i serieåpningen mot Glassverket. Nå drømmer hun om VM-plass i desember. – Det er selvsagt et mål for meg å bli med dit, sier Brattset.
Les mer om Brattset og Glassverket.
Brann-yndling avgjorde for Færøyene
Branns Gilli Rlantsson ble matchvinner da Færøyene slo Andorra 1–0 i VM-kvalifiseringsgruppe G i kveld. Det var Brann-spillerens første mål for landslaget. Rolantsson har i år spilt seg til fast plass på Brann og står med fire mål for bergenserne.